Café Access
Mat, recept och tips både till vardags och fest

Ramadan, den årliga fastan.

torsdag, 2 oktober 2008 10:00 by Nina

För ett par dagar sedan så tog den årliga fastan för muslimer slut, ramadan.

Det innebär en tuff månad där fastan blir mer en regel än ett undantag, muslimerna får endast äta efter solnedgången och fasta från gryning.

Fastan avbryts med en tredagars fest som kallas för eid al-fitr, det innebär även en tid fyllt med frosseri.

Det är klart att man blir nyfiken på den mat som då erbjuds, därför letade jag upp en del recept som jag tänkte dela med mig utav.

Man kan hitta en hel del råvaror i mataffärerna vid den här tiden, så det borde inte vara några problem att ge sig på ett försök till en muslimsk måltid.

För oss som inte riktigt är vana vid den muslimska matkulturen så tänkte jag pröva på att laga Mansaf, som är lamm med ris.

Fler recept finns att hitta på: DN

 

 

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live preview

februari 21. 2018 20:20