Café Access
Mat, recept och tips både till vardags och fest

Kalkon innehöll griskött

torsdag, 22 januari 2009 10:54 by Nina

Det var ett tag sedan en uppdatering var på sin plats här. Dagarna har varit fullt av efter-jul-och-nyår-stök och har tagit mycket tid.

Nu är man åter på plats i arbetet igen och hemmet är i ursprungligt skick.

 

Läste precis en artikel på SVD angående ett pålägg som innehöll griskött fast det utgav sig för att vara kalkon.

Det är inte sällan man hör talas om produkter som innehåller något helt annat än vad som utges. I vissa fall kan det vara ren livsfara om man är allergisk, i annat fall handlar det kanske som här, om religion. Om vad man får och absolut inte får äta.

Jag vill minnas en stor diskussion angående nötter som var för ett par år sedan. Att kakor och sådant innehöll nötter skrevs det enbart ut i innehållsförteckningen, det har blivit en markant skillnad. Nu läser man ofta "Kan innehålla spår av nötter" på framsidorna av förpackningarna, vilket är hur bra som helst.

 

Det jag blir mest förvånad och lite skrämd över är; Vet vi egentligen VAD det är vi stoppar i oss dagarna i ända? VILL vi verkligen veta?

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Söndags middagar

onsdag, 7 januari 2009 09:55 by Nina

I vår familj så äter vi nästan alltid middag tillsammans, det är mer än regel än någonting annat. Som frun i huset kräver jag detta utav min man och mina barn.

Jag gillar att laga mat, eller rättare sagt; jag älskar att laga mat. Det som är snäpet roligare är att se min familj äta den och uppskatta den, det är då man får sin belöning för den tiden man stått och svurit över tårarna som kommer efter man skurit lök.

 

Något som jag med skulle vilja införa är söndagsmiddag, då det där lilla extra läggs till.

Dags att lämna fram förslaget för familjen!

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:   middag, laga mat, lök, söndagsmiddag
Categories:   Vardag
Actions:   E-mail | del.icio.us | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed